Share
Voorvertoning

NIEUWE VOORZITTER NCVGZ
LEA BOUWMEESTER


Lea Bouwmeester is vanaf 22 maart 2017 de nieuwe voorzitter van de stichting Nederlands Congres Volksgezondheid (NCVGZ). Zij was de afgelopen 10 jaar Tweede Kamerlid voor de Partij van de Arbeid en woordvoerder zorg. Bouwmeester volgt hiermee Nanne de Vries op, vicedecaan Universitair Medisch Centrum Maastricht. Hij was zeven jaar lang voorzitter van de stichting NCVGZ.

"Een gezonde samenleving maak je samen", zegt Lea Bouwmeester. "Daarvoor is een brede focus op gezondheid en vitaal zijn en blijven van belang. Hoe kunnen we concreet werken aan een gezonde toekomst? Tijdens het congres willen we kennis delen, maar vooral ook inspireren en verbinden. We verbinden de nieuwste wetenschappelijke inzichten met de praktijk. En we leggen nieuwe verbanden vanuit de publieke gezondheid met o.a. de zorg, sociaal domein, het onderwijs, bedrijfsleven, wetenschap en (lokale) overheid."

BLOG
MACHTELD HUBER


Het was voor mij een hele eer dat ik mij in 2016 de Meest invloedrijke persoon in de publieke gezondheid mocht noemen. Deze erkenning vanuit de publieke gezondheid heeft voor mij als voormalig huisarts en wetenschapper echt betekenis. De enorme aandacht deed mij bijna on-Nederlands aan en leek onnodig, maar ik beken: deze prijs heeft me doen beseffen dat de waardering voor het concept Positieve Gezondheid groot is. Echt bijzonder!
  
Lees hier de blog van Machteld verder......

UITGELICHT
W. ROUWENHORST LEZING


‘The Multiplier Effect of e-Mental Health’: Hoe kunnen we het bereik van de professionals optimaliseren door middel van e-Health?

Katherina Martin Abello is Chief Digital Product & Innovation Officer bij het Center of Innovation van het Trimbos-instituut. Op donderdag 13 oktober verzorgt zij een presentatie over de rol van e-Health en technologie bij zorg en welzijn.
Benieuwd? Zorg dat u erbij bent!

 

GENOMINEERDEN BEKEND
MEEST INVLOEDRIJKE PERSOON PUBLIEKE GEZONDHEID 2016


Na ruim vijf weken stemmen heeft u uw
keuze gemaakt en dat resulteerde in drie nominaties. De genomineerden zijn, in willekeurige volgorde:
* Victor Everhardt, Wethouder Volks-gezondheid en Jeugd gemeente Utrecht. Hij wordt geroemd om zijn visie en lef bij het terugdringen van gezondheids-verschillen.
Connie Rijlaarsdam, Verpleegkundig specialist GGD Hart voor Brabant. Zij is genomineerd voor haar project om kwetsbare vrouwen te motiveren betrouw-bare anticonceptie te gebruiken.
Annemieke van der Zijden, directeur publieke gezondheid GGD West-Brabant. Zij wordt voorgedragen om haar innova-tieve daadkracht en bijzondere inzet voor de verbinding met kwetsbaren in de samenleving.  

Een tweede stemronde nodig
De drie genomineerden maken zich ieder op hun eigen manier hard voor (het vernieuwen van) de publieke gezondheid en het realiseren van daadwerkelijke impact. En nu is het woord aan u, en mag u gaan lobbyen. Er volgt een tweede stemronde die uit gaat maken wie van deze drie genomineerden de uiteindelijke winnaar wordt. 
U kunt uw favoriet ondersteunen via social media en anderen oproepen om ook op hem of haar te stemmen. Dat kan tot en met 5 april 12.00 uur. Daarna sluit de mogelijkheid om te stemmen en maken we de balans op. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens het avondprogramma van het NCVGZ in Amersfoort.  

Twitter: #MIP2016  

Aanmelden voor de prijsuitreiking
Wil je aanwezig zijn bij de prijsuitreiking (exclusief deelname aan het congres)? Meld je dan voor 8 april 2017 aan via info@decongresbalie.nl.


NIET VERGETEN
AANMELDEN VOOR NCVGZ


Het is nog maar een kleine 3 weken tot aan het congres.... Vergeet niet u aan te melden!!
Voor meer informatie over het programma kijkt u op de website. En voor informatie over het sessieprogramma klikt u hier. Met de knop hieronder gaat u direct naar de aanmeldpagina!

Wij houden u graag op de hoogte van de laatste nieuwtjes van het NCVGZ. Zie ook de website: www.ncvgz.nl


NCVGZ, p/a Bredaseweg 108a, 4902NS Oosterhout, NB, Netherlands

Uitschrijven

Email Marketing door ActiveCampaign